Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Ημερολόγιο Ξανθιάς ..........ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!


Ημέρα 1η

Αγαπημένο μου ημερολόγιο.

Όλα είναι πακεταρισμένα για την κρουαζιέρα.

Τα πιο σέξι φορέματά μου και τα είδη μακιγιάζ.

Έχω εξουθενωθεί!

--------------------------------------------------------------

Ημέρα 2η

Όλη μέρα στη θάλασσα, ήταν υπέροχα, είδα φάλαινες και δελφίνια!

Γνώρισα και τον Καπετάνιο σήμερα - φαίνεται πολύ καλός άνθρωπος.
--------------------------------------------------------------

Ημέρα 3η

Σήμερα ήμουν στην πισίνα. Έκανα βόλτα στο κατάστρωμα κι έπαιξα γκολφ.

Ο Καπετάνιος με προσκάλεσε στο τραπέζι του για φαγητό.

Αισθάνθηκα μεγάλη τιμή και πέρασα υπέροχα.

Είναι πολύ ελκυστικός και περιποιητικός.

----------------------------------------------------------

Ημέρα 4η

Κέρδισα 8000 στο καζίνο του πλοίου!

Ο Καπετάνιος μου ζήτησε να φάω μαζί του στην καμπίνα του.

Είχαμε ένα πολυτελές δείπνο με χαβιάρι και σαμπάνια.

Μου ζήτησε να περάσω τη νύχτα μαζί του, αλλά αρνήθηκα.

Του είπα ότι δεν μπορώ να φανώ άπιστη στον άντρα μου.

-----------------------------------------------------------------

Ημέρα 5η

Στην πισίνα και σήμερα. Κάηκα απ' τον ήλιο, κι ύστερα πήγα

στο πιάνο μπαρ για ποτό την υπόλοιπη μέρα.

Ο Καπετάνιος με είδε και με κέρασε αρκετά ποτά. Στ' αλήθεια είναι
γοητευτικός.

Και πάλι μου ζήτησε να πάω στην καμπίνα του το βράδυ...

Αρνήθηκα ξανά. Μου είπε ότι αν δεν του δώσω αυτό που θέλει από μένα,

θα βυθίσει το πλοίο.

Σοκαρίστηκα.

-------------------------------------------------------------------------

Ημέρα 6η

Σήμερα έσωσα 1600 ζωές.

Δυο φορές...

Φαρσα με το πως ξυπναει μια γυναικα

KARPOUZIA, PEPONIA, PAOK !!

Δείτε τις ελληνικές υποψηφιότητες της Eurovision

Αυτή είναι λοιπόν η λίστα, με τα ονόματα τα οποία φέτος έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία επίσημα στην ΕΡΤ για να λάβουν μέρος στον ελληνικό τελικό, για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision...

Aρκετά ονόματα έχουν άμεση σχέση με reality και talent shows της ελληνικής τηλεόρασης, ενώ αρκετοί κατάγονται από την Κύπρο..

..

Πάντως σύμφωνα πάλι με το επίσημο site της Eurovision, από τους οκτώ καλλιτέχνες που βρίσκονται στη λίστα της ΕΡΤ, μόνο τρεις ή πέντε θα λάβουν μέρος στον ελληνικό τελικό. Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν.

Αντιγόνη Ψυχράμη

Θεοχάρης Ιωαννίδης

Κόκκινα Χαλιά

Λούκας Γιώρκας

Παναγιώτης Πετράκης

Γιάννης Σαββιδάκης

Βαλάντω Τρύφωνος

Τριημητόνιο






http://skandalistes.blogspot.com

Η υπερβολική ανησυχία είναι ψυχολογική διαταραχή;

Η ανησυχία είναι ένα συναίσθηµα που προκαλείται από αρνητικές σκέψεις και εικόνες, κατά τις οποίες το πρόσωπο κάνει νοητικές προσπάθειες να αποφύγει µια επερχόµενη απειλή. Η υπερβολική ανησυχία έχει υψηλή ένταση, συχνότητα και διάρκεια και αποτελεί το βασικό σύµπτωµα της γενικευµένης αγχώδους διαταραχής.

Τα καθηµερινά προβλήµατα (π.χ. οικονοµικά, οικιακά, θέµατα ασφάλειας, υγεία) κυριαρχούν ως θεµατολογία άγχους, ενώ η δυσκολία στον έλεγχο της ανησυχίας είναι χαρακτηριστική. Πληθώρα ψυχοσωµατικών συµπτωµάτων εκλύονται, όπως ψυχοκινητική ανησυχία, ευερεθιστότητα, εύκολη κόπωση, δυσκολία στη συγκέντρωση, µυϊκή ένταση, ελλιπής..

.. και ανήσυχος ύπνος.

Οι επιπτώσεις είναι ο εγκλωβισµός σε έναν µόνιµο φόβο για µια πιθανή «καταστροφή». Η επαγγελµατική, η κοινωνική και η προσωπική ζωή πάσχουν. Οι µικρές χαρές της ζωής µικραίνουν. Κρίσεις πανικού, υπόγεια µελαγχολία, καταχρήσεις, παραίτηση από την επίτευξη των καθηµερινών στόχων ακολουθούν.

Αν τα συµπτώµατα επιµένουν, τότε η προσπάθεια να «αυτοθεραπευτούµε» µάλλον είναι απρόσφορη. Το να αναγνωρίζουµε πότε χρειαζόµαστε βοήθεια είναι σηµάδι δύναµης και όχι αδυναµίας, σε αντίθεση µε τη λανθασµένη άποψη που επικρατεί. Η γνωσιακή-συµπεριφορική θεραπεία, µια βραχείας διάρκειας ψυχολογική παρέµβαση, στοχεύει στη νοητική διαχείριση του προβλήµατος µέσω:

* Του προσώπου, καθώς η αγχώδης ανησυχία του προέρχεται από τις ερµηνείες που δίνει στα γεγονότα και όχι από τα ίδια τα γεγονότα.

* Των συµπτωµάτων, µε την εκµάθηση τεχνικών µυϊκής χαλάρωσης και σωστής αναπνοής.

* Της στάσηςγια «επίλυση προβλήµατος» και διαχείριση του χρόνου, που συνήθως υπολειτουργούν.

Η φαρµακευτική αγωγή µε αγχολυτικά µπορεί να βοηθήσει σε πιο χρόνιες και ανθεκτικές µορφές γενικευµένου άγχους, ωστόσο ενέχει σηµαντική πιθανότητα υποτροπής µε τη διακοπή της λήψης τους.

Η Mυρσίνη Κωστοπούλου είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια (Ph.D.). E-mail:myrsi@hol.gr

To TΖINI και οι τρείς ευχές...!!!

Ένας, πωλητής, ένας διοικητικός και ο Μάνατζερ πήγαιναν για γεύμα, όταν βρίσκουν στο δρόμο ένα παλιό λυχνάρι. Το
τρίβουν και βγαίνει ένα τζίνι. Το τζίνι λέει: «Θα δώσω στον καθένα σας από μια επιθυμία».
«Εγώ πρώτος» πετάγεται ο διοικητικός. «Θέλω να είμαι στις Μπαχάμες, να οδηγώ ένα speed-boat χωρίς να έχω καμία έννοια.» Πουφ, και εξαφανίστηκε. « Εγώ τώρα» πετάγεται ο πωλητής. «Θέλω να είμαι στη Χαβάη, ξαπλωμένος
σε μια παραλία με την προσωπική μασέρ μου, μια ατέλειωτη προμήθεια από Πίνα Κολάδας και τον έρωτα της ζωής μου»....
Πουφ, πάει κι αυτός. «Ο.Κ. είναι η σειρά σου» λέει το τζίνι στον Μάνατζερ. Ο Μάνατζερ λέει: «Θέλω αυτούς
τους δύο πίσω στο γραφείο μετά το γεύμα».

Ηθικό Δίδαγμα: Πάντα να αφήνεις το αφεντικό σου να μιλάει πρώτο.

10 ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΠΟΥ (ΊΣΩΣ) ΔΕΝ ΞΈΡΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΏΠΙΝΟ ΣΏΜΑ


Το ανθρώπινο σώμα από την κορυφή μέχρι τα νύχια κρύβει πολλά “μικρά μυστικά”. Πόσοι από εμάς άραγε γνωρίζαμε κάθε χρόνο αλλάζουμε 600 γραμμάρια δέρματος; Ή ότι αποκτούμε κάθε τρεις με τέσσερις ημέρες καινούριο στομάχι; Αυτά και άλλα πολλά παρουσιάζει μετά από μια μικρή έρευνα το cosmo.gr, έτσι για να ξέρουμε τι γίνεται σε αυτό που πολλοί αποκαλούν τον “ναό της ψυχής”.

1. Η γλώσσα “προδίδει”

Εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα (και φυσικά το DNA), οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιούσαν τη γλώσσα για να μάθουν ποιος κρύβεται πίσω από κάποια παρανομία. Και αυτό γιατί η γλώσσα του κάθε ανθρώπου έχει μοναδικό αποτύπωμα!

2. Δεν αλλάζουν δέρμα μόνο τα ζώα!

Περί τα 600.000 σωματίδια δέρματος κάθε μία ώρα χάνει ο άνθρωπος, δηλαδή 600 γραμμάρια το χρόνο! Μέχρι τα 70 μας έχουμε χάσει (και αναπληρώσει) 47 κιλά δέρματος. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα νευριάσετε με το κατοικίδιο σας, ξανασκεφτείτε το.

3. Τα μωρά έχουν περισσότερα οστά

Κι όμως. Ένας ενήλικας έχει λιγότερα κόκκαλα από ένα μωρό. Κι αυτό γιατί ο άνθρωπος ξεκινά να ζει με 350 οστά σε όλο του το σώμα, όμως όσο μεγαλώνει τα οστά ενώνονται μεταξύ τους και καταλήγουμε να έχουμε μόλις 206.

4. "Με γειά" το στομάχι!

Η ανανέωση είναι βασικό στοιχείο του ανθρώπινου σώματος, και το στομάχι δεν τη γλυτώνει καθώς φαίνεται. Κάθε τρεις με τέσσερις ημέρες λοιπόν, αποκτούμε ένα ολοκαίνουριο στομάχι, για την ακρίβεια μια νέα βλεννογόνο του στομαχιού, αφού τα οξέα που χρησιμοποιούνται για τη χώνευση του φαγητού, τελικά χωνεύουν και το ίδιο το στομάχι μας!

5. Η μύτη έχει μνήμη – ελέφαντα

Μπορεί η αίσθηση της μυρωδιάς να μην είναι τόσο ανεπτυγμένη στον άνθρωπο όσο σε άλλα ζώα, αλλά η μύτη μας μπορεί να θυμηθεί ως και 50.000 διαφορετικές μυρωδιές.

6. Ακατάλληλο για αρρωστοφοβικούς....

Ψυχραιμία... Το ανθρώπινο σώμα, για την ακρίβεια κάθε 2,5 τετραγωνικά εκατοστά του σώματος περιέχει πάνω από 32 εκατομμύρια βακτήρια! Ευτυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι ακίνδυνη...

7. Οι ξανθιές έχουν τα περισσότερα μαλλιά

Όχι δεν είναι ανέκδοτο και φυσικά μιλάμε για φυσικές ξανθιές. Το χρώμα των μαλλιών βοηθά στο να καταλάβουμε αν κάποιος έχει πολύ μαλλί ή όχι. Τις περισσότερες τρίχες λοιπόν έχουν οι ξανθιές με μέσο όρο τις 146.000, ενώ ακολουθούν οι μαυρομάλλες με 110.000 τρίχες και οι καστανές με 100.000 τρίχες. Τελευταίες και καταϊδρωμένες οι κοκκινομάλλες που καλό θα είναι να αποταθούν σε προγράμματα αποκατάστασης μαλλιών, γιατί έχουν μόνο 86.000 τρίχες... Τρίχες!

8. Το μωρο – κεφάλας!

Έχετε παρατηρήσει ότι τα μωρά δεν μπορούν να κρατήσουν όρθιο το κεφάλι τους; Ε, αυτό συμβαίνει γιατί το κεφάλι στη βρεφική ηλικία καταλαμβάνει το ? του συνολικού βάρους. Όταν γίνει ενήλικας, τότε το κεφάλι ζυγίζει μόλις το 1/8.

9. Αίμα, ο μακρινός ταξιδιώτης

Το αίμα διανύει τεράστιες αποστάσεις μέσα στο σώμα μας. Και αυτό γιατί υπάρχουν πάνω από 96 χιλιόμετρα αιμοφόρων αγγείων εκεί μέσα, με την καρδιά να αντλεί 7.500 λίτρα αίμα από αυτά τα αγγεία.

10. Το φτέρνισμα – Σουμάχερ

Ο αέρας που εκπέμπεται από το ανθρώπινο φτέρνισμα φτάνει ως τα 160 χιλιόμετρα την ώρα. Να ένας καλός λόγος να βάζετε το χέρι σας μπροστά όταν σας έρθει κάποια στιγμή να φτερνιστείτε. Με τέτοια ταχύτητα, άντε να προλάβει να καλυφθεί ο άλλος!


http://blogaroume.blogspot.com

Οι Ελληνίδες έχουν ξεχάσει τι θα πει... οργασμός!


Το 51% των γυναικών δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία όρεξη για σεξ, ενώ το 42% δήλωσε πως έχουν ξεχάσει την έννοια της λέξης οργασμός!
Πτώση στο ναδίρ παρατηρείται τον τελευταίο μήνα στη λίμπιντο των ελληνίδων εξαιτίας της οικονομικής συγκυρίας, αλλά και λόγω της συζήτησης για τον νέο ασφαλιστικό νόμο.
Έρευνα της εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Alco, διαπιστώνει ότι ποσοστό 72% των γυναικών ανέστειλαν τις ερωτικές τους επαφές, μέσα στον γάμο, κατά την περίοδο της συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Ο επικεφαλής της μελέτης, ουρολόγος - ανδρολόγος, Κ. Κωνσταντινίδης, κάνει λόγο για... σύγχρονες «Λυσιστράτες», που τιμωρούν τους εαυτούς τους, αλλά και τους συντρόφους τους, απέχοντας από το σεξ. Η επιλογή για αραίωση, ή και αποχή, από τις ερωτικές συνευρέσεις αποτελεί παθητική στάση, που προκύπτει από τις αρνητικές ψυχολογικές επιπτώσεις των κοινωνικών μεταβολών.
Στην έρευνα συμμετείχαν 600 γυναίκες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Σε ποσοστό 68% οι ερωτειθείσες δήλωσαν ότι μείωσαν τη συχνότητα των ερωτικών τους επαφών τους τελευταίους μήνες και ποσοστό 40% εξ αυτών αποδίδουν το γεγονός στην αρνητική επιρροή, που είχε στην ψυχολογία τους, η συζήτηση επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Στην ίδια ερώτηση, η αντίστοιχη απάντηση από τους άνδρες, ήταν μόλις σε ποσοστό 26%.
Σημειώνεται ότι 24 στις εκατό γυναίκες δήλωσαν ότι το κυριότερο συναίσθημα, που βιώνουν αυτή την περίοδο, είναι η ανασφάλεια, 27 η απογοήτευση, ενώ μόλις τρεις έχουν ελπίδα για το μέλλον. Γενικά, τα κυρίαρχα συναισθήματα, που προκύπτουν από τις σχετικές απαντήσεις του ερωτηματολόγιου είναι οργή, απογοήτευση, ανασφάλεια και φόβος.
Στην έρευνα συνοψίζεται ότι «σε μια κοινωνία, που το "φάντασμα" της ηδονής περνάει από το καλάθι της νοικοκυράς, η προοπτική μιας επισφαλούς σύνταξης πυροδοτεί τις γυναίκες με άγχος και στεναχώρια, στοιχεία που "ευνουχίζουν" τη χαρά της ζωής και περιορίζουν τον γυναικείο οργασμό».
Η διαπίστωση προκύπτει από τα ποσοστά των γυναικών, που δήλωσαν έλλειψη επιθυμίας για σεξ τους τελευταίους μήνες (51%) και έλλειψη οργασμού, όταν κάνουν σεξ (42%).




http://24newslines.blogspot.com

Επαναστατικό τεστ θα εντοπίζει καρκινικά κύτταρα.

Ακόµη κι αν ένα καρκινικό κύτταρο «κρύβεται» ανάµεσα σε ένα δισεκατοµµύριο άλλα υγιή, η νέα πειραµατική εξέταση που αναπτύχθηκε σε αµερικανικό νοσοκοµείο µπορεί να το εντοπίσει.

Με τον τρόπο αυτόν οι γιατροί τραβούν έναν ακόµη άσο από το µανίκι τους στη µάχη κατά του καρκίνου, καθώς το καινούργιο τεστ όχι µόνο θα µπορεί ανώδυνα να ανιχνεύει συγκεκριµένα είδη της νόσου, αλλά θα είναι και σε θέση να αξιολογεί σε πολύ µικρό χρονικό διάστηµα την αποτελεσµατικότητα των φαρµάκων που χορηγούνται για την καταπολέµησή της.

Σύµφωνα µε το περιοδικό «Nature» και την επιθεώρηση «New England Journal of Medicine», το τεστ θα µπορούσε να σώσει ή να παρατείνει τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου, καθώς είναι σε θέση να εντοπίζει µε ιδιαίτερη ευχέρεια τους καρκινικούς..

.. όγκους και να διευκολύνει τους γιατρούς να συνταγογραφούν τα σωστά φάρµακα. Από την άλλη πλευρά, η ικανότητα διάγνωσης των καρκινικών κυττάρων µέσα από ποσότητα αίµατος ίση µε δύο κουταλιές, απαλλάσσει τους ασθενείς από πανάκριβες διαγνωστικές µεθόδους, αλλά και από τις επώδυνες βιοψίες και εξετάσεις που γίνονται στα εσωτερικά όργανα του σώµατος.

Το συγκεκριµένο τεστ, που αναπτύσσεται από το Γενικό Νοσοκοµείο της Μασαχουσέτης και φαρµακευτική εταιρεία, αναµένεται να αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιµο στις περιπτώσεις καρκίνου του πνεύµονα, του µαστού, του προστάτη και του παχέος εντέρου.

Μια «υγρή βιοψία»
Ο δρ Ντάνιελ Χάµπερ, που είναι ένας από τους εφευρέτες της πειραµατικής εξέτασης, περιέγραψε το τεστ ως µια «υγρή βιοψία», η οποία παρακάµπτει την επώδυνη δειγµατοληψία από τους ιστούς. Καιεπιπλέον, όπως ανέφερε ο ίδιος ειδικός, ίσως να είναι πιο αποτελεσµατικό από τις απεικονιστικές τεχνικές στο θέµα της τακτικής παρακολούθησης των ασθενών.

«Υπάρχουν πολλά αναµενόµενα οφέλη από το συγκεκριµένο τεστ», ανέφερε ο δρ Μαρκ Κρις, που είναι ειδικός στον καρκίνο του πνεύµονα στο Κέντρο Καρκίνου Memorial Sloan - Kettering στη Νέα Υόρκη.

Ο εξοπλισµός της πειραµατικής εξέτασης αποτελείται από ένα κοµµάτι πλαστικής πλάκας που είναι διάστικτη από δεκάδες χιλιάδες ακίδες, οι οποίες µε τη σειρά τους είναι επικαλυµµένες µε αντισώµατα. Αυτά αναγνωρίζουν και συγκρατούν τα καρκινικά κύτταρα. Οταν το αίµα διέρχεται µέσα από τις ακίδες, τα καρκινικά κύτταρα λαµπυρίζουν και γίνονται ορατά από τους ερευνητές.

Οι επιστήµονες σκοπεύουν να χρησιµοποιήσουν την «υγρή βιοψία» για να αξιολογήσουν σε πρώτο στάδιο την αποτελεσµατικότητα των φαρµάκων σε συγκεκριµένα είδη καρκίνων. Αυτό µπορεί να επιτευχθεί από τη στιγµή που ανιχνεύσουν κάποιους όγκους, χορηγήσουν την κατάλληλη αγωγή στον ασθενή και στη συνέχεια επαναλάβουν την εξέταση για να δουν αν οι όγκοι καταστράφηκαν ή εξακολουθούν να υπάρχουν.

Θα καθορίζει τη θεραπεία
«Αν είµαστε σε θέση να γνωρίζουµε σε σύντοµο χρονικό διάστηµα την αποτελεσµατικότητα του φαρµάκου πουχορηγήσαµε και να αποφασίζουµε άµεσα αν θασυνεχίσουµε να δίνουµε τα ίδια φάρµακα ή πρέπει γρήγορα να τ’ αλλάξουµε, αυτό θα ήταν πραγµατικά µεγάλη υπόθεση», προσθέτει ο δρ Ντάνιελ Χάµπερ.

Σύµφωνα µε τουςειδικούς, η πειραµατική εξέταση αναµένεταινα βρει «χρυσό» πεδίο εφαρµογής στην παρακολούθηση της εξάπλωσης του καρκίνου στο σώµα και εν τέλει να παράσχει µιαπιο ολοκληρωµένη εικόνα της ασθένειας συγκριτικά µε άλλεςτεχνικές, όπως η µαστογραφία και η κολοσκόπηση.

Οι γιατροί του νοσοκοµείου της Μασαχουσέτης χρησιµοποιούν ήδη το τέστ.








http://ygeia.tanea.gr

Μαγικό χάπι για άνδρες!!!


Ισραηλινοί ερευνητές, ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να δημιουργήσουν χάπι για άνδρες, που εξουδετερώνει το σπέρμα πριν φτάσει στη μήτρα. Θα χρειάζεται να το παίρνουν μια φορά στους τρεις μήνες
Μέχρι πρότινος όλες οι προσπάθειες των επιστημόνων στο να δημιουργήσουν ένα αντισυλληπτικό χάπι για τους άνδρες ήταν άκαρπες.
Αλλά όχι πια καθώς ερευνητές στο Ισραήλ δήλωσαν ότι κατάφεραν να δημιουργήσουν..

.. ένα χάπι που "απενεργοποιεί" το σπέρμα πριν καταφέρει να φτάσει στη μήτρα.
Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν η ανδρική έκδοση αντισυλληπτικού χαπιού θα... χορηγείται μια φορά στους τρεις μήνες.
Το επαναστατικό χάπι θα είναι διαθέσιμο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια σύμφωνα με τους επιστήμονες που κρύβονται πίσω από την ανακάλυψη.
Στην ουσία το χάπι αφαιρεί σημαντική πρωτεΐνη από το σπέρμα που απαιτείται για να συλληφθεί ένα μωρό. Έτσι, ενώ το σπέρμα εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στη μήτρα είναι ανίκανο να γονιμοποιήσει τα ωάρια.
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι θα είναι 100% αποτελεσματικό καθώς δεν συνοδεύεται από παρενέργειες όπως είναι το γυναικείο αντισυλληπτικό χάπι.
Επιπλέον, οι επιστήμονες λένε πως οι άνδρες δεν θα φοβούνται μη το ξεχάσουν αφού δεν χρειάζεται να το παίρνουν τακτικά αλλά μια φορά κάθε τρεις μήνες.


http://dinatos.blogspot.com