Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Μάχη για τον τζίρο των 40 εκατ. ευρώ από φ/β σε στέγες

Με τις αιτήσεις για τα λεγόμενα «λαϊκά» φωτοβολταϊκά, δηλαδή τις εγκαταστάσεις έως 10KVp σε στέγες κατοικιών και πολυκατοικιών, να έχουν φτάσει αισίως τα 28,5MW, το 2011 αναμένεται να είναι η χρονιά του... ήλιου.

Ήδη οι ενεργοποιημένες εγκαταστάσεις φτάνουν τα 4,3MW, ενώ για φέτος η ανάπτυξη της αγοράς στις στέγες εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί με εντυπωσιακό ρυθμό, τουλάχιστον διπλασιάζοντας τα μεγέθη της. Με άλλα λόγια, από τα 28,5MW αιτήσεων, θεωρείται βέβαιο ότι θα υλοποιηθούν μέσα στο προσεχές ενδεκάμηνο τουλάχιστον 10MW φωτοβολταϊκών σε στέγες, που αντιπροσωπεύουν ένα τζίρο της τάξης των 40 εκατ. ευρώ. Οι βασικοί προμηθευτές της αγοράς των φωτοβολταϊκών σε στέγες, είναι γνωστές γερμανικές και κινεζικές εταιρείες, ενώ και Έλληνες παίκτες διεκδικούν μερίδιο από τους τζίρους της αγοράς είτε ως προμηθευτές εξοπλισμού είτε ως εγκαταστάτες.

Στην αγορά αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται ως μεγάλοι προμηθευτές εταιρείες όπως η γερμανικές Conergy και Schueco, η κινεζική yingli, και ακολουθούν οι ελληνικές solar cells, exel, ενώ σημαντικό ρόλο στην αγορά παίζουν και οι μικρότερες εταιρείες συνεργάτες των προμηθευτών που πραγματοποιούν τις εγκαταστάσεις και λειτουργούν και ως πωλητές.

Όσο για τις πωλήσεις και τους τζίρους το 2010, που ήταν και η πρώτη χρονιά ύπαρξης της συγκεκριμένης αγοράς, τα νούμερα αποτέλεσαν θετική έκπληξη για τις εταιρείες του χώρου. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της γερμανικής Schueco, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των κουφωμάτων και η οποία παρά την υποχώρηση κατά 17% στο συγκεκριμένο κλάδο, είδε το 2010 να κλείνει θετικά καθώς τα φωτοβολταϊκά κατέγραψαν εντυπωσιακή πορεία με πωλήσεις της τάξης 1,5MW συστημάτων σε στέγες και 9MW συστημάτων σε πάρκα.

Να θυμίσουμε μόνο ότι συνολικά η αγορά φωτοβολταϊκών (στοιχεία ΔΕΣΜΗΕ) κινήθηκε με εντυπωσιακό ρυθμό καθώς από 46MW το 2009 έφτασε τα 153 MW το 2010, ενώ σε επίπεδο εγκαταστάσεων σε στέγες που η αγορά ξεκίνησε ουσιαστικά πέρυσι, η χρονιά έκλεισε όπως προαναφέρθηκε με 540 εγκαταστάσεις ισχύος 4,3MW.


Πηγή:www.capital.gr

Η βαρύτητα των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών πάνω στα θέματα υγείας και ίασης

'Ολοι γνωρίζουμε και πως στο περιβάλλον που ζούμε βομβαρδιζόμαστε από ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες ποικίλλων ειδών. Αυτές είναι:

* οι γεωπαθητικές ακτίνες που προέρχονται από το υπέδαφος της γης (γεωακτίνες από υπόγειες φλέβες νερού, γεωλογικά ρήγματα, δικτυωτά πλέγματα ακτινών, όπως το πλέγμα Hartmann και οι γραμμές Curry) και χαρακτηρίζονται ως γεωπαθητικό στρες
* ακτινοβολίες χαμηλών συχνοτήτων που εκπέμπονται από ηλεκτρικές συσκευές, γραμμές διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, κ.α. (ηλεκτρομαγνητική ρύπανση),
* ακτινοβολίες υψηλών συχνοτήτων, τα γνωστά ραδιοκύματα που εκπέμπονται από τα ασύρματα δίκτυα τηλεφώνου και ίντερνετ, τις κεραίες και τα τηλέφωνα κινητής τηλεφωνίας, τους φούρνους μικροκυμάτων, κα.

Όλες οι σωματικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της επικοινωνίας μεταξύ των κυττάρων, βασίζονται σε λεπτότατες βιο-ηλεκτρικές ή/και βιο-μαγνητικές διεγέρσεις. Μέσω αυτών λειτουργούν ο ανθρώπινος εγκέφαλος, το νευρικό σύστημα, οι μύες και η καρδιά. Εάν το σύστημά μας προσβάλλεται από παρεμβάλλουσες ακτινοβολίες, τότε, όπως είναι φυσικό, αντιδρά με «εσφαλμένες εντολές» προς το σώμα.
Επιπλέον το σώμα μας περιέχει σίδηρο στο αίμα – αρκετό για την κατασκευή 2 καρφιών. Ξέρουμε πως αντιδρούν τα ρινίσματα σιδήρου όταν βρεθούν κοντά σε ένα μαγνήτη και κάτι παρόμοιο συμβαίνει στο αίμα. Εάν, ως αποτέλεσμα, τα μόρια του αίματος συσσωματωθούν, δυσχεραίνεται η ροή αυτού και επιπρόσθετα χάνει την ικανότητα να σχηματίσει χημικούς δεσμούς με το οξυγόνο. Ο οργανισμός μας αντιδρά στην κατάσταση με την εκδήλωση, επιδείνωση ή καθυστέρησης ίασης ποικίλων ασθενειών.
Αν λοιπόν ένας άνθρωπος έχει γεωπαθητικό στρες ή άλλες επιβαρυντικές ηλεκτρομαγνητικές επιρροές, τότε η θεραπευτική του αγωγή θα είναι ανεπιτυχής. Κι αυτό επειδή οι επιβαρύνσεις αυτές αλλάζουν τελείως την ποιότητα του αίματος, το οποίο χάνει την δυνατότητα να διανέμει οξυγόνο, απαραίτητο για τις μεταβολικές διεργασίες. Εξ' αιτίας της διαταραχής της πολικότητας του αίματος ούτε κι οι θεραπευτικές πληροφορίες μπορούν να φτάσουν στα κύτταρα. Με τη μέθοδο βιοσυντονισμού Bicom γίνεται εξουδετέρωση της επίδρασης των διάφορων ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών και οι άνθρωποι αισθάνονται πολύ καλύτερα κι έχουν περισσότερη ενέργεια την επόμενη μέρα ή και αμέσως μετά την αγωγή.
Η μέθοδος του Βιοσυντονισμού με τη συσκευή Bicom έχει τη δυνατότητα να διαγνώσει με μεγάλη ακρίβεια το είδος των ακτινοβολιών που επιδρούν αρνητικά πάνω σε έναν οργανισμό και να ομαλοποιήσει με εξαιρετικά επιτυχή τρόπο τις παρεμβάλλουσες στο σώμα ακτινοβολίες. Ωστόσο, όταν ο θεραπευόμενος γυρνάει στον χώρο, στον οποίο υφίστανται αυτές οι επιβαρυντικές για αυτόν ακτινοβολίες, η ίασή του εξακολουθεί να παρακωλύεται.
Συνεπώς, και οι θεραπευτές πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι ο θεραπευόμενος θα έχει πραγματικά την δυνατότητα της βελτίωσης των συμπτωμάτων του ή και της ίασης του όταν διεξαχθεί ειδική έρευνα στους χώρους όπου περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας (κρεβατοκάμαρα, σαλόνι, χώρος εργασίας, κτλ) και λάβει χώρα η απαιτούμενη μόνιμη ουδετεροποίηση των επιβαρυντικών ακτινοβολιών που επιδρούν στον συγκεκριμένο χώρο.

Τα κοινά συμπτώματα του γεωπαθητικού στρες είναι:

* εφιάλτες.
* αϋπνία.
* κακός ή διακεκομένος ύπνος.
* άγχος.
* νυχτερινοί ιδρώτες.
* κρύα άκρα κατά τη διάρκεια της νύχτας.
* πονοκέφαλοι.
* σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.
* νευρικότητα και κατάθλιψη.
* ταχυπαλμία.
* κράμπες στα πόδια.
* μούδιασμα στα χέρια και τα πόδια.
* αόριστοι πόνοι.

Έχουμε άμεση υποχώρηση των συμπτωμάτων με την αλλαγή χώρου ύπνου.



Μουγιάκου Κασσάνδρα

Ιατρός Παθολόγος


Holistic Life,τεύχος 41

Το τοπ 5 των απειλών για την υγεία του άντρα

Ποια είναι τα πιο συχνά νοσήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι άντρες; Ποιος είναι αυτός ο «αόρατος» εχθρός; Κάθε άντρας πρέπει να γνωρίζει τον εχθρό του, αλλιώς πώς θα χτίσει τα όπλα του για να τον αντιμετωπίσει;

Τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα νοσήματα (από αυτά που ακολουθούν) μπορούν να αντιμετωπιστούν, τα άσχημα νέα λοιπόν:

• Έμφραγμα του μυοκαρδίου. Είναι ένα από τα πιο συχνά αίτια θανάτου για τον άρρεν πληθυσμό της Ελλάδας. Το καλό νέο είναι ότι μπορείτε να το αντιμετωπίσετε προλαβαίνοντάς το, δηλαδή υιοθετώντας τις κατάλληλες συνήθειες διατροφής. Αποφύγετε τα κορεσμένα λίπη (υπάρχουν σε όλες τις ζωϊκές τροφές) και προσπαθήστε να μην υπερβαίνετε περίπου τα 25 γραμμάρια ανά ημέρα. Μην ξεχνάτε και την άσκηση, 30 λεπτά καθημερινό περπάτημα αρκούν.

• Υψηλή αρτηριακή πίεση. Πρόκειται για ένα ακόμα νόσημα του καρδιαγγειακού συστήματος. Η υπέρταση δρα προοδευτικά και σιωπηλά με αυτό να την καθιστά έναν από τους ισχυρότερους εχθρούς για την υγεία του άντρα. Για να θωρακίσεις τον οργανισμό σου, απέφυγε την χρήση του αλατιού και αύξησε την πρόσληψη του καλίου (φρούτα, λαχανικά).
(για περισσότερα στοιχεία διάβασε το αντίστοιχο άρθρο)

• Υψηλή χοληστερόλη. Τα λιπίδια του αίματός μας είναι από τα πρώτα πράγματα που κοιτάμε όταν παίρνουμε στα χέρια μας τις εξετάσεις μας. Οι υψηλές τιμές χοληστερόλης (chol) είναι πιο συχνές στους άντρες γιατί πολύ απλά λατρεύουν τα ζωικά προϊόντα (κρέας, τυρί). Αν λοιπόν θέλεις να διατηρήσεις την τιμή της ολικής χοληστερόλης σε φυσιολογικά επίπεδα μην υπερκαταναλώνεις τροφές πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρα, ζάχαρη και trans λιπαρά οξέα (πχ τηγανητά, σφολιατοειδή, πάστες, κα).

• Σακχαρώδης διαβήτης. Το αντιμετωπίζεις διατηρώντας υγιές σωματικό βάρος, υϊοθετώντας κάποια μορφή άσκησης και προτιμώντας προϊόντα με πολλές φυτικές ίνες (πχ αντί για άσπρο ψωμί προτίμησε ψωμί σίκαλης).

• Καρκίνος των πνευμόνων και του παχέος εντέρου. Εδώ μάλλον είναι γνωστό τι πρέπει να κάνεις, να αποφύγεις το κάπνισμα και να αυξήσεις την λήψη φυτικών ινών (φρούτα, λαχανικά, μη επεξεργασμένα δημητριακά). Η επαρκής λήψη φυτικών ινών είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του εντέρου.

Καλαμάρη Ασπασία-Σοφία
MSc Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Κατσογριδάκη Γεωργία
MSc Διαιτολόγος-Βιοτεχνολόγος


www.newsit.gr

Κάνε παρελθόν την επίπονη περίοδο.


Το ότι έχεις έντονες κράμπες τις πρώτες ημέρες της έμμηνης ρύσης σου και αναγκάζεσαι να καταφύγεις σε αναλγητικά δεν είναι κάτι που χρειάζεται να σε προβληματίσει, αφού ταλαιπωρεί πάνω από το 50% των γυναικών.


Αυτό, όμως, που πρέπει να σκεφτείς είναι αν η δυσμηνόρροιά σου είναι πρωτογενής ή δευτερογενής. Στην πρώτη περίπτωση «υποφέρουν συνήθως τα κορίτσια που μόλις ξεκίνησαν να έχουν έμμηνη..
.. ρύση και δε συνδέεται άμεσα με κάποια εμφανή παθολογία, ενώ η δευτερογενής δυσμηνόρροια προκαλείται συνήθως έπειτα από αρκετά χρόνια από την πρώτη περίοδο και μπορεί να οφείλεται σε σαφή οργανικά αίτια, όπως ενδομητρίωση, επιπλοκές από την τοποθέτηση σπιράλ, ίνωμα στη μήτρα ή στον τράχηλο» εξηγεί ο Χρήστος Ξυπνητός, γενικός ιατρός, μέλος δ.σ. Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Στην περίπτωση της δευτερογενούς δυσμηνόρροιας, θα πρέπει να επισκεφτείς το γυναικολόγο σου και να υποβληθείς σε εξειδικευμένες εξετάσεις.


http://www.shape.gr