Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Facebook: 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε

Τα υπερβολικά «up, close and personal» status updates
Οι λεπτομέρειες του χθεσινοβραδινού σας ραντεβού ή ακόμα χειρότερα του χθεσινοβραδινού σας καυγά, αφορούν εσάς, τον/ την σύντροφό σας, και –βία– τους πέντε- έξι πιο κοντινούς σας φίλους. Οι 215 παλιοί συμμαθητές, εργοδότες, συνάδελφοι και φίλοι φίλων που συναποτελούν την ακολουθία σας στα social networks δεν χρειάζεται και δεν θα έπρεπε να διαβάζουν τις καυτές λεπτομέρειες της προσωπικής σας ζωής την ώρα που πίνουν τον πρωινό τους καφέ. Τι εννοείτε «γιατί»;
Και το αντίθετο: Τα βαρετά status updates
Σοβαρά, πήγατε στην
τράπεζα το πρωί και είχε ουρά; Φτιάχνετε ομελέτα για μεσημεριανό; Περιμένετε τον τεχνικό να επισκευάσει το πλυντήριο που χάλασε; Μέχρι να συνειδητοποιήσει ο Mark Zuckerberg την ανάγκη ύπαρξης του “don’t care” δίπλα στα “like” και “comment”, κάντε στους φίλους σας (συγγενείς, συναδέλφους, παλιούς συμμαθητές κλπ) την χάρη και ανανεώστε το status σας όταν έχετε κάτι ενδιαφέρον να πείτε. Δεν πειράζει αν δεν είναι μια φορά κάθε πέντε ώρες. Αλήθεια.
Η κατάρα του ψεύτικου προφίλ
Μπορεί να (πιστεύεις ότι) έχεις έναν πολύ καλό λόγο να φτιάξεις ένα ψεύτικο προφίλ –π.χ. για να γίνεις φίλη-ος του/ της πρώην σου, και να τσεκάρεις σε καθημερινή βάση το προφίλ του/ της, για να κάνεις ένα «κοινωνικό πείραμα» τύπου πόσοι εκπρόσωποι του αντίθετου φύλου θα ζητούσαν ραντεβού με την στιλάτη περσόνα που δημιούργησες και ούτω καθεξής. Μπορεί και να έχεις απλά πολύ χρόνο στα χέρια σου, και κανέναν άλλο λόγο για να φτιάξεις ψεύτικο προφίλ. Όπως κι αν έχει, από τον καιρό που η σύνδεση στο internet έκανε ακόμη περίεργους θορύβους, ήταν πάντοτε γοητευτικό να παίζεις και να σκηνοθετείς ταυτόχρονα ένα ρόλο, στα τότε chatrooms και νυν social networks.
Μόνο που η γοητεία του «παιχνιδιού» σου διαρκεί μέχρι να συνειδητοποιήσεις πως αυτό που κάνεις είναι από περιττό –αν θέλεις να μάθεις τι κάνει ο/ η πρώην σου, μπορείς κάλλιστα να τον ρωτήσεις, κι αν πιστεύεις πως αυτά που (δεν) θα ακούσεις θα σε στεναχωρήσουν, ίσως να πρέπει να αναρωτηθείς για ποιον ακριβώς λόγο θέλεις να τα ξέρεις– έως αξιολύπητο: αν θέλεις να γνωρίσεις κόσμο ως κάποιος άλλος από αυτόν που είσαι, ίσως να έχεις κάποια θέματα αυτοεκτίμησης προς διερεύνηση. Θα το συνειδητοποιήσεις όταν κάποιος από τους φανταστικούς φίλους της περσόνας που έχεις φτιάξει σου εξομολογηθεί, μετά από καιρό, το ενδιαφέρον του. Τότε που θα περάσει στιγμιαία από το μυαλό σου η μάλλον τρομακτική σκέψη πως έκανες έναν άνθρωπο να ερωτευτεί, έστω και πλατωνικά, κάποιον που δεν υπάρχει.
Το τραγελαφικό του κοινού προφίλ
Είστε ερωτευμένοι, το ξέρουν και οι πέτρες. Δε φτάνει, όμως, το in a relationship with, που έχετε βάλει ο ένας για να κάνει link στο προφίλ του άλλου, και τα γλυκανάλατα βιντεάκια που ποστάρετε καθημερινά ταλαιπωρώντας τους κοινούς σας φίλους που βλέπουν το newsfeed τους να γεμίζει με καρδούλες και σχόλια του τύπου «like like like ζουζουνάκι μου»; Είναι απαραίτητο να φτιάξετε και κοινό προφίλ με όνομα Τάκης και Μαρία Φισφιρίκου, για να δηλώσετε στον παγκόσμιο ιστό την συνύπαρξή σας, επειδή το πανελλήνιο δεν αρκεί, και να απαντάτε στα posts των φίλων σας σε πρώτο ενικό, κάνοντάς τους να σας φαντάζονται σαν δυαδική χορωδία; Κι επίσης, δεδομένου ότι (για όσους το έχουν ξεχάσει) τα προφίλ του Facebook δεν σβήνονται, ποιος θα είναι εκείνος που θα αλλάξει τον κωδικό και θα αναλάβει την κυριότητα του «Τάκης και Μαρίας Φισφιρίκου» όταν χωρίσετε; Αλλά συγνώμη, ξεχάσαμε. Δεν θα χωρίσετε. Σωστά.
Οι παραπλανητικές φωτογραφίες
Το ξέρουμε, κανείς δεν ανεβάζει στο Facebook φωτογραφίες από κυριακάτικα τραπεζώματα στο σπίτι της θείας Τίνας, ή χαριτωμένες πόζες με πυτζάμες, μαλλιά πιασμένα μανιτάρι και γυαλιά μυωπίας. Αν, όμως, το προφίλ σας έχει δεκαέξι φωτογραφικά άλμπουμ από ισάριθμα πάρτι στα οποία έχετε παρευρεθεί τα τελευταία τρία χρόνια, που βγήκατε μόνο για να πάτε στα γενέθλια των κολλητών σας, και στο γάμο της ξαδέρφης, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε πως η εικόνα που παρουσιάζετε δεν έχει μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα.
Ομοίως, αν οι φωτογραφίες είναι αυστηρά επιλεγμένες ώστε να δείχνουν μόνο τον καλύτερό σας εαυτό –εκείνον με το επαγγελματικό μακιγιάζ και την όγδοη επανάληψη του «έλα, πάμε φυσικά χαμόγελα να την ανεβάσουμε στο Facebook»– μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε ότι η απενεργοποίηση των ρυθμίσεων ασφαλείας (αυτών που δεν επιτρέπουν σε αγνώστους να βλέπουν το προφίλ σας) και οι 1.867 φίλοι σας δεν είναι δύο τυχαία γεγονότα. Και πριν βιαστείτε να χαμογελάσετε πονηρά, να υπενθυμίσουμε πως την ίδια ακριβώς υπόθεση μπορεί να κάνει κι ο μέλλων εργοδότης σας.



ΠΗΓΗ http://angelaspinkyworld.blogspot.com

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ


osfp paok 1-1 vierinia
Ανέβηκε από pklora7. - Περισσότερα επαγγελματικά, αθλητικά και εκπαιδευτικά βίντεο.

O Βαγγέλης Πολύζος στηρίζει τον Απόστολο Γκλέτσο

Ως προς τα διόδια ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού απέστειλε στον Δήμαρχο Στυλίδας κ. Γκλέτσο Απόστολο επιστολή με το ακόλουθο περιεχόμενο :

" Αγαπητέ Συνάδελφε,

Θέλησα να σου εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια.
Οι μάχες δεν χαρίζονται αλλά κερδίζονται με αγώνες.
Να είσαι βέβαιος ότι αξίζει ένας Δήμαρχος να αγωνίζεται για το δίκαιο και για τους δημότες του.
Προσωπικά στηρίζω τις προσπάθειες σου.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία, κουράγιο και δύναμη στο δύσκολο σου έργο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού

Ευάγγελος Πολύζος

Επίσης η Κυριακάτικη Real News (16-01-2011) φιλοξένησε δηλώσεις του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού όσον αφορά το πρόβλημα που δημιουργεί η συχνή παρουσία διοδίων στην εθνική οδό.
Βεβαιότητα συγκεκριμένα ο κ. Πολύζος δήλωσε "Έχω αποδείξει ότι δεν φοβάμαι να πω την άποψη μου. Βεβαιότατα και είμαι υπέρ του κόσμου που δεν πληρώνει. Σήμερα με την κρίση που υπάρχει, αυξήσεις αυτού του μεγέθους στους σταθμούς διοδίων δεν δικαιολογούνται. Για να οδηγήσεις από την Πιερία στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να πληρώσεις περισσότερα στα διόδια από όσα θα κάψεις σε βενζίνη."


Πολίτης της Πιερίας

Η ανατομία της γυναικείας μουρμούρας


Έξι μερόνυχτα, έξι ολόκληρα 24ωρα ετησίως. Τόσο διαρκεί κατά μέσο όρο η μουρμούρα μιας παντρεμένης γυναίκας. Πιο συγκεκριμένα, εάν τα βάλεις κάτω και τα αθροίσεις, οι Βρετανίδες γυναίκες φέρονται να ξοδεύουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 7.920 λεπτά (ποσότητα που αντιστοιχεί σε 2,5 ώρες εβδομαδιαίως ή 11 ώρες μηνιαίως ή σχεδόν έξι ημέρες ετησίως) «παίρνοντας» τα αυτιά των συζύγων τους με ποικίλα παράπονα.

Ο -δύστυχος εν προκειμένω- άνδρας φαίνεται να τα «ακούει» κυρίως για τρεις λόγους: επειδή δεν βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού, επειδή πίνει μερικά ποτηράκια παραπάνω (και δεν βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού) και επειδή δεν πηγαίνει να τον εξετάσει κανένας ιατρός (και δεν βοηθάει και στις δουλειές του σπιτιού).
Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν ανδρική προπαγάνδα συκοφάντησης της γυναικείας μουρμούρας αλλά πόρισμα έρευνας της βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Everyman, πόρισμα το οποίο βασίστηκε στις απαντήσεις 3.000 ερωτηθέντων.
Μάλιστα, σύμφωνα με την παραπάνω μελέτη, η συντριπτική πλειονότητα των γυναικών (ποσοστό 87%) παραδέχεται πως χρησιμοποιεί την γκρίνια ως μοχλό άσκησης πίεσης προς το έτερο ήμισυ.
Όσο για τους άνδρες (του σπιτιού), αυτοί από τη μεριά τους δεν αντέχουν (πως θα μπορούσαν άλλωστε;) και υποκύπτουν, άλλοι νωρίτερα κι άλλοι αργότερα, στα παράπονα των συζύγων τους. Συγκεκριμένα, το 50% αυτών φέρεται να παραδίδει τα όπλα μετά από μία ώρα μουρμούρας και το 21% μετά από δυο-τρεις ενώ το 83% αναγνωρίζει πως η γυναίκα του μάλλον έχει λόγο που γκρινιάζει.

ethnos.gr

Αποδοτικά γιατροσόφια.


Μεταδίδονται από γενιά σε γενιά

Τα έμαθες από τη γιαγιά και τον παππού και αν ανατρέξεις πιο πίσω θα δεις ότι κρατάνε αιώνες πίσω οι ρίζες τους.

Πρακτικές εφαρμογές για να κατορθώνεις να ξεπερνάς λιγότερο ή περισσότερο μεγάλα προβλήματα του οργανισμού σου και να κάνεις τη ζωή σου πιο ήρεμη και χωρίς πολλούς μπελάδες.

Η επόμενη λίστα θα σε κάνει να αντιληφθείς γιατί ο βήχας είναι κάποιες φορές χρήσιμος και πού αλλού μπορεί να βοηθήσει..

.. η ζάχαρη, πέρα από το να κάνει πιο γλυκό τον καφέ.
Επίσης θα καταλάβεις την πρακτική αξία που έχουν οι κάλτσες και γιατί είναι απαραίτητο το μαύρο πιπέρι.

Βήχας πριν από την ένεση
Ο βήχας πριν και μετά από μια ένεση μειώνει τον πόνο. Ο λόγος είναι ότι απορροφάται ο οργανισμός από την ένεση και νιώθει λιγότερο πόνο.
Όπως έχουν ανακαλύψει βρετανοί γιατροί από το Λίβερπουλ, ο βήχας ανεβάζει στιγμιαία την πίεση, γεγονός που επίσης μειώνει τον πόνο.

Πάγος για τον πονόδοντο
Λειτουργεί σε συγκεκριμένες μορφές πονόδοντου.
Σε κάθε περίπτωση το δόντι δεν έχει θεραπευτεί.
Όταν ο πόνος υποχωρεί με πάγο, σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο δόντι αλλά στα νεύρα που υπάρχουν μέσα του.
Η επίσκεψη σε έναν οδοντίατρο δεν πρέπει να καθυστερήσει, όπως και να έχει. Μην βάλετε ασπιρίνη ή λάδι ανάμεσα στα ούλα.
Θα προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά από αυτή που ήδη υπάρχει.
Επίσης, μη διανοηθείτε να χρησιμοποιήσετε υγρά μπαταρίας!
Όσο και αν υπάρχουν κάποιοι που το συνιστούν, η πραγματικότητα είναι πως σταματούν άμεσα τον πόνο, αφού καταστρέφουν οριστικά το δόντι.
Άρα δεν έχει νόημα.

Ζάχαρη κατά του λόξυγκα
Το γιατροσόφι αυτό κρατάει από γενιά σε γενιά, από γιαγιά σε μαμά και από μαμά σε κόρη.
Ο λόξυγκας προκύπτει από δυσλειτουργία στο διάφραγμα του οργανισμού.
Εκεί εστιάζει η ζάχαρη ώστε να πάψουν οι μυς στο διάφραγμα να προκαλούν το πρόβλημα.
Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι η επιστημονική κοινότητα δεν έχει ακόμα βρει γιατί η ζάχαρη κάνει τόσο καλό στο λόξυγκα!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι αποδοτικό.

Κάλτσες στον πόλεμο κατά της αϋπνίας
Τα ζεστά κάτω άκρα βοηθούν στον ύπνο.
Η εσωτερική θερμοκρασία του σώματος βοηθιέται σε σημαντικό βαθμό από τα πόδια.
Πρέπει να βρίσκεται σε συγκεκριμένο επίπεδο, ώστε να μπορέσει ο άνθρωπος να κοιμηθεί. Έτσι εξηγείται που όταν θέλεις να πέσεις για ύπνο, αν κρυώνεις διαπιστώνεις ότι τα πόδια σου είναι παγωμένα.

Ντους για να αντιμετωπιστούν οι κιρσώδεις φλέβες
Το πρόβλημα είναι πιο έντονο όταν κάνει ζέστη.
Οι φλέβες διαστέλλονται και γίνονται μεγαλύτερες με τη ζέστη. Ένα γρήγορο, κρύο ντους βοηθάει ώστε να ηρεμήσουν οι φλέβες. Έ
να κρύο μπάνιο θα βοηθήσει πολύ περισσότερο, παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολο να το αντέξεις. Μια άλλη λύση είναι να μένουν τα πόδια ψηλά, έτσι ώστε με τη βοήθεια της βαρύτητας να μειώνεται η πίεση στις πληγωμένες φλέβες.

Πίεση στο ρινικό οστό για να σταματήσει η αιμορραγία από τη μύτη
Πιέζοντας την περιοχή περιμετρικά της μύτης, καταφέρνεις να μπλοκάρεις μια αρτηρία που τροφοδοτεί με αίμα τη μύτη. Επίσης, αρτηρία που τροφοδοτεί τη μύτη με αίμα, βρίσκεται ανάμεσα στα μάτια.

Οι αντίχειρες ρυθμίζουν τους καρδιακούς παλμούς
Όταν ανασηκώνεις τους αντίχειρες καταφέρνεις να περιορίσεις τους παλμούς της καρδιάς. Λειτουργεί όπως το κρύο ντους που μειώνει επίσης τους παλμούς.
Το οξυγόνο, ως το κύριο αντίδοτο στην αδρεναλίνη που εκκρίνει ο οργανισμός βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς μετά από καταστάσεις έντασης.
Γι’ αυτό, όταν είσαι αγχωμένος είναι καλό, εκτός από το να ανασηκώνεις τους αντίχειρες, να παίρνεις βαθιές εισπνοές για εφτά δεύτερα, να κρατάς την αναπνοή για τρία δεύτερα και μετά εκπνοή για εφτά δεύτερα.

Δάχτυλα στ’ αφτιά για προβλήματα με το λαιμό
Τα αφτιά είναι γεμάτα νεύρα που συνδέονται με το λαιμό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο στο λαιμό, αρχικά νιώθουν έντονους πόνους στα αφτιά.

Έτσι εξηγείται πώς ο πονόδοντος κάποιες φορές φαίνεται να χτυπάει και στα αφτιά. Το πρόβλημα στο λαιμό δεν θα ξεπεραστεί αλλά θα περιοριστεί σημαντικά.

Το κάψιμο θέλει πίεση
Έτσι αποτρέπεται το ξεφλούδισμα.
Καλύπτοντας το κάψιμο και κρατώντας το καθαρό, μακριά από μικρόβια, καταφέρνεις αρχικά να αποφύγεις τη μόλυνση, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Όμως τα πιο βαθιά καψίματα πολλές φορές χρειάζονται πίεση κατά την κάλυψή τους για να θεραπευτούν.
Η πίεση που ασκείται στο κάψιμο έχει ως αποτέλεσμα να επαναφέρει το δέρμα στη φυσιολογική του θερμοκρασία και να γίνεται δυσκολότερο ένα ξεφλούδισμα.

Πιπέρι για τα κοψίματα
Σταματάει την αιμορραγία και βοηθάει να θεραπευτεί πιο γρήγορα το κόψιμο.
Το μαύρο πιπέρι έχει βρεθεί ότι διαθέτει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, που βοηθούν σημαντικά σε καταστάσεις που χρειάζεται άμεση παρέμβαση, όπως κοψίματα.
Επιπρόσθετα, δημιουργεί ασπίδα προστασίας στον οργανισμό κατά πιθανών μολύνσεων στο σημείο.






http://eleftheriskepsii.blogspot.com