Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Τα "χρειάστηκε" ο ΠΑΟ, τον έσωσε ο Νίνης(Δείτε το γκολ)


Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στο ματς παρά το ότι δεν είχε την ώθηση από τον κόσμο του, εκμεταλλευόμενος και τις πολλές απουσίες του Άρη.
Οι πράσινοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού, αν και δεν μπορούσαν να φτάσουν με ιδιαίτερες αξιώσεις στην εστία του Σηφάκη. Τη λύση αυτή τη φορά την έδωσε ο Νίνης που δέχτηκε την μπάλα από τον Σισέ και με σουτ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα.
Το γκολ μάλλον καθησύχασε τους πράσινους οι οποίοι έδωσαν χώρο στον Άρη και οι παίκτης του Κούπερ τον εκμεταλλεύτηκαν κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο. Έφτασαν δύο φορές απέναντι στον Τζόρβα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου αλλά Καζναφέρης και Χαβίτο δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον διεθνή πορτιέρο.
Στο τέλος των πρώτων 45 λεπτών υπήρξε ένταση μεταξύ Σισέ και Οριόλ. Ο Γάλλος έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Λαζαρίδη και ο Οριόλ τον πλησίασε και κάτι του είπε. Ο Σισέ ήταν έξαλλος με τον Ισπανό και μέχρι να αποχωρήσουν στα αποδυτήρια προσπαθούσε να κινηθεί προς το μέρος του αλλά οι συμπαίκτες του τον κράτησαν.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία αλλαγή για κάθε ομάδα. Ο Μαρίνος πήρε τη θέση του Ζιλμπέρτο και ο νεαρός Κατίδη του τραυματία Πρίττα. Ο Άρης μπήκε δυνατά και έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Ρουίζ πάσαρε και ο Νέτο έκανε το πλασέ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Τζόρβας έδιωξε εντυπωσιακά.
Ο Παναθηναϊκός ήταν νωχελικός και αυτό έδωσε θάρρος στους παίκτες του Άρη που έφτασαν στην επίτευξη γκολ αλλά το οποίο δεν μέτρησε. Στο 66' ο Μίσελ αμαρκάριστος, με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Σταθόπουλος σταμάτησε τη φάση για μαρκάρισμα εκτός φάσης του Οριόλ πάνω στον Βύντρα. Οι κίτρινοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα.


Αυτή η φάση ξύπνησε τους πράσινους που είχαν ένα εκρηκτικό τέταρτο, διάστημα στο οποίο έχασαν αρκετές ευκαιρίες. Σημαντικότερη όλων αυτή του 74ου λεπτού, όταν ο Σισέ νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Σηφάκη.
Στα τελευταία λεπτά ο Άρης πίεσε απείλησε δύο φορές την εστία του Τζόρβα με στημένες μπάλες αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση.

Στις καθυστερήσεις ο Χαβίτο λίγο έλειψε να σκοράρει όταν έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή αναγκάζοντας τον Τζόρβα να διώξει εντυπωσιακά.
Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε και πλησίασε στους δύο βαθμούς τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό ο οποίος την Κυριακή αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Κέρκυρα.

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Νίνης, Σισέ, Γκοβού (67' Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Ζιλμπέρτο (46' Μαρίνος), Βύντρα, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος.
Άρης: Σηφάκης, Νέτο, Οριόλ, Τόχα, Ρουίζ, Μίσελ, Καζναφέρης (60' Τσεσνάουσκις), Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βαγγέλη (80' Αραβίδης), Πρίττας (46' Κατίδης).

Οι αργίες του 2011. Έρχονται 6 τριήμερα!


Ιανουάριος
Μετρήσαμε τις αργίες της χρονιάς που ακολουθεί, γα να αποχαιρετίσετε τον παλιό χρόνο –ναι, αυτόν που σας στέρησε τις χριστουγεννιάτικες αργίες– όπως του αρμόζει: κάνοντας σχέδια για το πώς θα τεμπελιάσετε καλύτερα, σε έξι τριήμερα.
Μπορεί οι γιορτές φέτος να μας στεναχώρησαν από άποψη αργιών, αλλά αν μη τι άλλο η πρώτη αργία του χρόνου καταφτάνει την επόμενη Πέμπτη και μας προκαλεί για την επίσης πρώτη άδεια (από τη σημαία) του χρόνου, την Παρασκευή. Αν δεν τα καταφέρετε, υπομονή: το επόμενο τετραήμερο έρχεται… το Πάσχα.

Φεβρουάριος
Ποτέ δε συμπαθήσαμε τον Φεβρουάριο. Ποιος, άλλωστε, συμπαθεί έναν μήνα χωρίς αργίες; Μπορούμε πάντα να αιτηθούμε να ανακηρυχθεί η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου επίσημη αργία, τουλάχιστον μόνο για φέτος, που πέφτει –τόσο βολικά– Δευτέρα. Κι αν οι εκκλήσεις μας βρουν τοίχο, τι έμεινε; Εικοσιοκτώ μόνο ημέρες υπομονή μέχρι τον Μάρτιο.

Μάρτιος
Κι η πολυπόθητη δικαίωση έφτασε. Όχι ένα, αλλά δύο τριήμερα μας επιφυλάσσει ο Μάρτιος, που μπορεί άνετα να ανακηρυχτεί σε νέο αγαπημένο μας μήνα. Το πρώτο τριήμερο είναι εκείνο της Καθαράς Δευτέρας, που φέτος είναι στις 7 Μαρτίου, και το δεύτερο –πιο ανέλπιστο– εκείνο της 25ης Μαρτίου, που πέφτει Παρασκευή. Ετοιμάζουμε ήδη βαλίτσες.

Απρίλιος
Το μοναδικό επίσημο τετραήμερο του χρόνου, το Πάσχα, καταφτάνει στο τέλος του Απριλίου, και συγκεκριμένα στις 22-25 του μήνα, γεμίζοντάς μας προσδοκίες για τις πρώτες βουτιές του χρόνου.

Μάιος
Εντάξει, έπρεπε και το 2011 να έχει μια χαμένη αργία, έτσι, για να μην κακομάθουμε. Η Πρωτομαγιά πέφτει Κυριακή. Αποδεχτείτε το. Έρχεται Ιούνιος.

Ιούνιος
Η τρίτη εβδομάδα του Ιουνίου ξεκινά με το αγαπημένο τριήμερο του χρόνου: του Αγίου Πνεύματος, που πέφτει φέτος στις 13 του μήνα.

Ιούλιος
Θα μπορούσαμε άνετα να σβήσουμε τον Ιούλιο από τα παγκόσμια ημερολόγια, με την αιτιολογία ότι δεν έχει ποτέ καμία αργία. Αν δεν ήταν καλοκαιρινός, θα ήταν σίγουρα ο πλέον περιττός μήνας του χρόνου.

Αύγουστος
Πόσα τριήμερα έχετε μετρήσει μέχρι στιγμής; Τον Αύγουστο έρχεται το τέταρτο, αφού ο Δεκαπενταύγουστος πέφτει φέτος Δευτέρα, εξασφαλίζοντάς μας μία έξτρα ημέρα στην καλοκαιρινή άδεια.

Σεπτέμβριος
Ακόμη ένας μήνας προς συγχώνευση με τον επόμενο ή τον προηγούμενο, ελλείψει αργιών.

Οκτώβριος
Λέγαμε κάτι για τριήμερα; Το πέμπτο της χρονιάς είναι ήδη εδώ: η 28η Οκτωβρίου πέφτει Παρασκευή. Αέρα!

Νοέμβριος
Στον Νοέμβριο συγχωρούμε την έλλειψη αργιών: κάτι οι δουλειές που έχουν μπει σε πρόγραμμα, κάτι η προσμονή των Χριστουγέννων, περνά πάντα γρήγορα.

Δεκέμβριος
Και πώς αλλιώς θα έκλεινε το 2011, αν όχι με ένα ακόμη τριημεράκι, από εκείνα στα οποία μας έχει ήδη κακομάθει; Τα Χριστούγεννα πέφτουν Κυριακή, στερώντας μας το παρά τρίχα τετραήμερο, η 26η Δεκεμβρίου, όμως, κλείνει την Δευτέρα τη χρονιά με το έκτο τριήμερο.


http://anoixtomualos.blogspot.com