Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ 1965


ΘΕΣΗ ΠΛΟΥΡΙΑ ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ

ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ



ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ;
Δεν είναι καλή ιδέα να περιμένουμε το συναίσθημα της δίψας να δηλώσει την έλλειψη υγρών στον οργανισμό μας, γιατί τότε θα είμαστε ήδη αφυδατωμένοι. Γι αυτό, πίνουμε νερό ακόμα και όταν δεν διψάμε!

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Ο Ηλίας Βιολίδης μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και έπλεξε το εγκώμιο του Ζαγοράκη. Το gazzetta.gr ήταν εκεί.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη Τύπου του Βιολίδη:

«Την κριτική μπορούμε να την ανεχτούμε. Τις λύπες που μας δίνει οι ομάδες, επίσης. δεν ανεχόμαστε να μας αποκαλούν κλέφτες. Επειδή το ακούω καιρό και αφορά το πρόσωπό μου, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δεκαπέντε χρόνια έχω δημιουργήσει δίκτυο επιχειρήσεων. Κάποιες έχουν προβλήματα, όπως συμβαίνει παντού. Πώς έφτασε να μεγεθυνθεί και να γίνει ότι εγώ είμαι στο χείλος της καταστροφής, μόνο αυτοί που τα λένε ξέρουν.

Από τον ΠΑΟΚ δεν με διώχνουν οι φήμες. Επίκειται νέα διοίκηση. Έχω ολοκληρώσει κάποια θέματα που χειριζόμουν προσωπικά. Φεύγω επειδή οι φήμες αγγίζουν τον πρόεδρο. να μην κρυβόμαστε, ο Ζαγοράκης ήταν ο στόχος», τόνισε ο Ηλίας Βιολίδης και συνέχισε:

«Είμαι χαρούμενος που ήμουν εδώ και θα έχω να το λέω στο μέλλον. Η αγάπη μου στην ομάδα θα διατηρηθεί. Θέλω, όμως, πιο υγιή σχέση. Η αποχώρησή μου δεν έχει σχέση με αποχώρηση Σάντος και Ζήση. Αυτοί είχαν επαγγελματική σχέση. Για μένα ο ΠΑΟΚ είναι η αρρώστια μου. Το μοναδικό μου όπλο αυτή τη στιγμή είναι η επιτροπή ελέγχου που θα δημιουργηθεί σήμερα το βράδυ. Η επόμενη φορά που θα μιλήσω ξανά, είναι όταν τελειώσει αυτός ο έλεγχος και θα έχω στοιχεία», δήλωσε δίνοντας τέλος στην αρχική του τοποθέτηση.

-Γιατί ο Βιολίδης παραιτείται τώρα, όταν το πιο σημαντικό στον ΠΑΟΚ είναι η ενότητα; Δεν είχατε περισσότερη αντοχή μέσα σας;

«Η απάντηση η δική μου στις φήμες θα δοθεί μετά τον έλεγχο στα οικονομικά της ΠΑΕ. Το αν είχα αντοχές, είναι θέμα ανθρώπου. Όταν οι φήμες άρχισαν να αγγίζουν εμένα, την οικογένειά μου και τον πρόεδρο, δεν άντεξα άλλο».

-Ποιοι βγάζουν αυτές τις φήμες;

«Τις φήμες τις βγάζουν όσοι έμειναν έξω από τον ΠΑΟΚ. Αυτοί που βλέπουν την κοσμογονία στην ομάδα και λένε γιατί δεν είναι εδώ. Υπάλληλος ανταγωνιστή μου ήθελε την μπουτίκ της ΠΑΕ με 50.000 ευρώ το χρόνο. πηγαίνει στους συνδέσμους και λέει διάφορα. Υπάρχουν άνθρωποι που βοήθησαν και είχαν αξιώσεις. Μέσα σε αυτές ήταν να ψηφίσει ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό στις εκλογές της Λίγκας. Τι θα λένε αυτοί. Ο Βιολίδης τότε έπεισε τον τότε πρόεδρο ότι συμφέρον του ΠΑΟΚ δεν ήταν να ψηφιστεί ο Παναθηναϊκός. Να πω και κάτι άλλο. Πριν τρία χρόνια έκανα προσπάθεια να φέρω κάποιον άνθρωπο στην ομάδα μπάσκετ. Βγήκαν και λέγανε διάφορα τότε αυτοί, που έφεραν μετέπειτα τον Δρόσο. Αργότερα πάλι έλεγαν γιατί να βάλω υποψηφιότητα στον Α.Σ..

Λέγανε γιατί να είμαι μέτοχος στην ΠΑΕ, ότι δεν είμαι άξιος να είμαι στον Α.Σ. και στην ΠΑΕ. Πάτε να δείτε ποιος έβαλε τα περισσότερα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Με ενοχλεί πιο πολύ ότι όλα αυτά ακούγονται από ανθρώπους που ξέρουν την αλήθεια πριν βρεθώ στη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Μήπως δεν ξέρουν με ποιου λεφτά έπαιξε στον Γεωργιάδη ο ΠΑΟΚ; Ο Γιώργος Καμαριωτίδης κάποτε ήρθε και μου ζήτησε χρήματα για να πετάξει η ομάδα ποδοσφαίρου για παιχνίδι, γιατί δεν υπήρχαν λεφτά για εισιτήρια. Για το μπάσκετ μην μιλήσω. Ο μεγαλύτερος δανειστής μετά τον Γαλατσόπουλο, είναι ο Βιολίδης».

-Δεν φοβάστε μην γίνει ντόμινο μετά την παραίτησή σας;

«Όσο υπάρχει Ζαγοράκης, τον ΠΑΟΚ μην τον κλαίτε. Υπάρχουν άνθρωποι, που μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις και να πάνε την ομάδα καλύτερα. Για την ενότητα, ας αναρωτηθούν όλοι αυτοί, που μετά από κάθε ματς απαξιώνουν το έργο τριών χρόνων. Όταν μπήκαμε εδώ, ο ΠΑΟΚ δεν έπαιζε στην Ευρώπη. Σήμερα ξέρετε πού είναι ο ΠΑΟΚ;»

-Αυτός που πετάει λάσπη υποχρεώνει τον άλλο σε παραίτηση; Καταγγελία αυτών δεν μπορούσε να γίνει νωρίτερα, χωρίς να υπάρξει παραίτηση;

«Προσωπικά ήρθα σε σύγκρουση με όλους αυτούς. Ρόλο στον ΠΑΟΚ, όμως, πρέπει να παίζουν τα θεσμικά του όργανα. δεν με διώχνουν οι φήμες από τον ΠΑΟΚ, εγώ αποφάσισα να φύγω, γιατί δεν αντέχω άλλο και πρέπει να ασχοληθώ με τη δουλειά μου».

-Ονόματα μπορείτε να πείτε;

«Τους περισσότερους τους ξέρει ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Μια πόλη είμαστε, όπου όλα είναι γνωστά. Φωτογραφίζω ποιοι είναι με αυτά που λέω. Σήμερα πρέπει να κλείσει το θέμα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να συνεχίσει. Παίζει η ομάδα την Κυριακή...»

-Τι θα κάνετε με τη θέση σας στον Α.Σ. ΠΑΟΚ;

«Να πω ότι ακόμη δεν έχω συζητήσει με τον κ. κατσαρή. πρόθεσή μου είναι να παραιτηθώ. Πρέπει να αφοσιωθώ στη δουλειά μου και να ξεχάσω τα πάντα».

-Κλείνετε οριστικά την πόρτα του ΠΑΟΚ;

«Για μένα ο ΠΑΟΚ δεν τελειώνει εδώ. Για μένα ο ΠΑΟΚ ήταν η ζωή μου. Από δύο χρονών είμαι εδώ».

-Επηρέασε η ανακοίνωση των συνδέσμων την απόφασή σας;

«Φυσικά. Με ενόχλησε η επίθεση στον πρόεδρο. Ο Ζαγοράκης μου έδωσε το όραμα να ασχοληθώ. Έχετε καταλάβει τι έχει προσφέρει στον ΠΑΟΚ; Αν του συμπεριφέρονται έτσι, εγώ τι να περιμένω;»

-Υπάρχει πλέον όραμα να συσπειρώσει διοικητικούς παράγοντες στον ΠΑΟΚ;

«Εγώ δεν θα επιστρέψω στη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Ανθρώπινα θα είμαι στην ομάδα και στον αδελφό και φίλου μου Θόδωρο Ζαγοράκη. Επαναλαμβάνω ότι όσο υπάρχει Ζαγοράκης, μέλλον ο ΠΑΟΚ θα έχει. Μετά θα δούμε».

-Με το θέμα της Λίγκας τι γίνεται;

«Σήμερα υπογράφεται η σύμβαση των τηλεοπτικών και τελειώνει το θέμα του ΟΠΑΠ. Ήταν ζητήματα που με απασχολούσαν κι έκλεισαν. Δεν το έχω συζητήσει με τον πρόεδρο τι θα γίνει σε αυτό το θέμα».

-Τα κενά πώς θα καλυφθούν στη διοίκηση;

«Με την αγάπη των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω από την ομάδα, πιστεύω ότι θα καλυφθούν όλα τα κενά. Οι άνθρωποι που μένουν πίσω θα βρούνε τις λύσεις για την κάλυψη των κενών».

-Γιατί φεύγετε τώρα, στα δύσκολα;

«Δεν αφήνω θέματα ανοικτά. Ό,τι είχα να ασχοληθώ, έκλεισε. Δεν αφήνω έτσι τον Ζαγοράκη και τη διοίκηση. Όποιοι μένουν πίσω είναι άξιοι να χειριστούν τα υπόλοιπα θέματα».

-Μήπως η φυγή σας λειτουργεί αποτρεπτικά για ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν διοικητικά;

«Ο ΠΑΟΚ μπορεί να σου δώσει απίστευτες χαρές. Να σε γεμίσει απόλυτα. Μπορεί να είναι αποτρεπτική η φυγή μου, αλλά διαβεβαιώ όλους όσοι θέλουν να ασχοληθούν ότι οι χαρές που μπορεί να σου δώσει αυτός ο συλλογος, σε κάνουν να ξεχνάς τα πάντα».

-Η μη αναφορά σε ονόματα, δεν επιτρέπει να συνεχιστεί η μίνι κρίση στον ΠΑΟΚ;

«Όχι. Πρέπει να αρχίσουμε και πάλι να ασχολούμαστε με την ομάδα και το ποδόσφαιρο. Η αποχώρησή μου θα κάνει όλους να ξεχάσουν τα πάντα και να ασχοληθούν ξανά με την ομάδα».

-Μήπως οι λίγοι καθορίζουν τις εξελίξεις στον ΠΑΟΚ;

«Όσο σιωπούν οι πολλοί, επικρατούν οι λίγοι. Όσο γίνεται αυτό, η αμφισβήτηση μεγαλώνει».

-Πώς αντέδρασε ο πρόεδρος, όταν ανακοινώσατε την απόφασή σας;

«Το γνώριζε. Φυσικά προσπάθησε να με μεταπείσει, αλλά καταλάβαινε ότι δεν άντεχα άλλο».

-Οικονομικά πώς περιγράφετε την κατάσταση αυτή την περίοδο στον ΠΑΟΚ; Θα αντέξει;

«Ο ΠΑΟΚ δεν έχει οικονομικά προβλήματα, αλλά προβλήματα ρευστότητας. Η ομάδα θα αντέξει, είμαι σίγουρος γι' αυτό».

-Στα 3,5 χρόνια που ήσασταν στη διοίκηση καταλήγετε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ανοίξει η διοίκηση σε νέα μέλη;

«Μόνο εγώ, ο πρόεδρος και ο Ποικιλίδης ήμαστε παλιοί στη διοίκηση. Όλοι οι άλλοι είναι νέοι. πώς βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο ΠΑΟΚ έγινε κλειστό κλαμπ;»

-Γιατί απευθυνθήκατε ξανά στον κ. Μανδρίνο να μπει στη διοίκηση;

«Γιατί απευθύνεσαι σε αυτούς που έχεις εμπιστοσύνη».

-Δεν υπάρχει κωλυσιεργία στο έργο της ΠΑΕ;

«Όχι. Αυτά που πρέπει να γίνουν, γίνονται».

-Γιατί έφυγε ο Βρύζας;

«Είναι δικό του θέμα. Είναι γνωστό, πάντως, ότι είχε επαγγελματική σχέση με τον ΠΑΟΚ».
http://www.gazzetta.gr/