Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Έρευνα: Τί δώρο θέλουν τα παιδιά για τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλοι οι γονείς αναρωτιούνται τι δώρο θα ήθελαν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ τα παιδιά έχουν αποκτήσει πολύ καλή σχέση με την τεχνολογία και θέλουν συνεχώς να παίρνουν δώρα διάφορα gadget που κυκλοφορούν στην αγορά.

Με βάση αυτό η εταιρεία ερευνών Nielsen ρώτησε ένα μεγάλο δείγμα από παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών για το ποιο θα ήταν το gadget που θα ήθελαν να τους πάρουν δώρο οι συγγενείς τους.

Το 31% των παιδιών απάντησε ότι θέλει να αγοράσει ένα iPad με τα λεφτά από το χαρτζιλίκι που μαζεύει ή ελπίζει ότι θα του το πάρουν οι γονείς του δώρο μέσα στους επόμενους 6 μήνες.

Δεύτερος σε προτίμηση έρχεται ο ηλεκτρονικός υπολογιστής σε ισοβαθμία με το iPod μιας και το 29% ζήτησε από τους γονείς του ένα από τα δύο.

Αμέσως μετά στις προτιμήσεις σύμφωνα πάντα με την έρευνα, έρχεται το Nintendo DS με ποσοστό 25%, ενώ το 21% από τα παιδιά που απάντησαν είπε ότι θέλει ένα PlayStation 3.

Η έρευνα δείχνει οτι τα παιδιά ενδιαφέρονται να αποκτήσουν περισσότερο ένα iPad παρά μια κονσόλα και αυτό ίσως να οφείλεται στο ότι πλέον σχεδόν όλα τα παιδιά έχουν ήδη μία οπότε δεν χρειάζονται κι άλλη, γι’ αυτό και το Xbox360 καθώς και το Nintendo Wii είναι πολύ χαμηλά στη ζήτηση των παιδιών που ρωτήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΟΤΙ ΘΕΣ ΌΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΚΑΛΆ